Бисквитена торта без нишесте и без захар

Бисквитена торта без нишесте и без захар

Вторият ми син, Крум е постоянно гладен. Той е на почти 3г. И има повече от една, понякога, междинна закуска. Вчера след следобедния сън пожела:
– Мамо, аз съм гуадин, искам нещу на идъъъъ…
Нямах готово. Бързо го попитах:
– Искаш ли да ти направя сосче, в което да топкаш бисквитки? И понеже го знам, че обича очакванията ми за положителн отговор се оправдаха на 100%.

Забърках бързо малко извара, кисело мляко, лешников тахан и мед. Стана ЧУДнО и с гъстота на сос! Потопка си той, нахрани се. Хрумна ми да направя експеримент – бисквитена торта с тази смес.

Вднага сложих всички продукти отново, като добавих още един, за да стегне хубаво с него и право в блендера. Пасирах до получаването на хубава смес – получи се консистенция на гъст мек и гъст мус. В малка тавичка редях ту бисквити, ту мажех със сместа. Остана малко смес (но за малко, защото я изядох много бързо).

Ще хареса на вас и децата ви, защото е бързо, лесно и много вкусно.

Ето и почти точните мерки и теглилки:

  • 300гр. извара (ползвам Домлян)
  • 4-5 въз пълни супени лъжици кисело мляко
  • лешников тахан – поне 7-8 супени лъжици (аз ливнах на око)
  • мед – на вкус – без да се прекалява, защото и бисквитите са сладки и може да стане тежичка
  • голяма супена лъжиц с връх неразтопено кокосово масло
  • пакет и половина (почти) обикновени бисквити (взимам от тези, на чийто етикет има изредени поне четири „без… еди какво си“ :)

Това е! Да ви е сладко! Можете да поръсите с орехи – става още по ЧУДесна!
Идеята е да направите сместа така, че да бъде умерено гъста. Ако е прекалено течна (повече кисело мляко) ще стане разкашкана тортата, а ако е прекалено гъста – (повече извара) суха.

Ще се радвам да науча дали вашите торти са станали успешни. Можете да ми пратите снимки в инстаграм профилът ми – ТУК. И да ме последвате, ако искате, разбира се :) Или пък да я пуснате във вашия си Инстаграм профил и да ме отбележите :) 

Ако сте фенове на здравословните и „изчанчени“ рецепти на сладки вкусотии вижте всички, които съм публикувала в категория „ЗДРАВОСЛОВНИ РЕЦЕПТИ“ 

За чудотврен ден,
АНгелина