денят на СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ

Днес е тържествен ден! Денят на Свети Йоан Рилски. Той е небесният покровител на България и балканските народи. Помага за оздравяване на тялото и душата. Много лековита е енергията на неговите нетелнни мощи. В труден житейски момент, желание за здраве или серизони предизвикателства човек може да потърси помощ от Йоан, като му се помоли от сърце, с онези думи, които сам избере за своята молитва. Светецът ще го чуе и, ако го повика със следната молитва:

 
“Търся силата и подкрепата на свети Йоан, Рилският Чодотворец, пазител на България и покровите на българите. Аз съм (трите имена, дата на раждане, посочете къде се намирате). Търся теб, свети Йоане, Чудотворецо Рилски, защото съм изпратен/а пред сериозно изпитание, с което не могат да се справя с човешките си сили и възможности. Имам следния проблем (кажете ясно и точно). Вярвам в твоята небесна сила и лечебна мощ. Знам, че ти можеш да разтвориш моята Книга на Живота и да видиш пътя на моята душа – вчера и днес. Ако болестите, тревогите и проблемите са последица от моите постъпки и грешки, моля те, дай ми знак как да ги поправя и какво да направя, за да развържа възела на моята карма и да подобря съдбата си. Прати ми сън или знак така, както ще е най-добре за мен при тази ситуация. Ще приема небесната воля и ще понеса бремето , което сам/а съм сътворил/а, за да науча урока си и да изпитам силата на духа си. Бъди с мен, свети Йоане, за да пребъде духът ми. Благодаря ти.”
Може да четете тази молитва три поредни вечери преди сън и три сутрини. Дори да нямате пророчески сънища или да не помните нищо от пътешествията на душата си по време на сън, нещата около вас ще започнат да се променят. Направете почивка от седем дни и прочетете молитвата още три пъти вечер и сутрин. Когато получите подкрепа от свети Йоан, спомнете си за нея и на свой ред сторете добро на човек в беда или дайте своя принос за някоя хуманна и благородна кауза. Оставете и символичен дар в храма на иконата на светтеца или направете някакъв подарък или жест на внимание и добрина на непознат. Авотр: Нина Ничева, книгата “По пътя на спиралата” С любов и благодарност, АН Снимка