Новолуние в Лъв и Слънчево затъмнение

Време е за желания!

Днес, 21 Август – 21 часа е Новолуние в Лъв (2) и Пълно Слънчево Затъмнение. Днес е новолуние слънчево затъмнение в 28°53´ Лъв. Точната фаза на слънчевото затъмнение  настъпва в 21.27 ч., а самото новолуние в 21.31 ч. Едва след този час ще се пишат желанията по новолуние. Интересното през тази година е, че имаме две новолуния в Лъв. Първото беше през юли в началото на Лъва на 00°44´

Какво да очакваме в отзи специален момент на новолуние и слънчево затъмнение в едно?

Лъвът е истиснкото олицетворение на любовта. Дори, ако започнете да пишете лъв на латиница (шльокавица) ще ми повярвате – luv (лъв) – си е направо LOVE (на английски се чете с “ъ”). Затова и в момента се фокусираме върху любовта. Позволяваме на лъва да ни управлява. Продължаваме с нотките, които ни даде лунното затъмнение преди две седмици в пълнолунието – изчистване, завихрени енергии и справяне със ситуации с най-близките ни в обкръжението ни.

Сега е времето да се погрижим за себе си.

Да изградим мечтаните връзки, семейство дом. Да градим. С любов. В колкото можем по-голямо съзнание. Харесвам думата на английски awareness  – тя комбинира в себе си много точно състоянието, което съчетава в себе си няколко състояния на ума и духа едновременно. Недейте да се чудте, ако дори ви се присънва досат по-често ВОДА (под всякакви форми) и дори животни, които символизират дуалност и трансформация. Мечка например. Водата отговаря за това, че навлизаме в рата на Водолея. Тя също е трансформация. Има най-различни форми, нали? Преминава от едно състояние в друго. Тя е символ на сила и постоянство. На пречистване. На свързване с други измерения, дори. Водата е магия. Тя може да бъде спокойна и бурна. И като се замислим, че ние сме изградени в голяма степен от вода (както и планетата ни) можем да се усмихнем многозначително и доволно. Мечката накратко е дуална и трансформираща се, защото тя може да бъде будна и заспала (хибернирала). Тя символозра едновременно любовта (една от най-грижливите сред животните към своите малки) и тази, която има изключителен ловен инстинкт и умения. Това е животното, което се среща в два “варианта”- вегетарианец и месоядец. Мечката е борбена и нежна. Спокойна и нападателна. Бърза и бавна. Будна и заспала. В някои митологии даже се свързва с творчеството, женската енергия, майчинството. Можем да я визуализираме, заедно с вода, като средство, с което да преборим болезнена ситуация.

Може би посланието тук накратко е…

…да бъдем като водата – да победим камъка с постоянство, вместо със сила. Да заобиколим онова, което не можем да преместим (както прави тя). Да приемем своята същност на светло и тъмно (ян и ин) и с любов и загриженост и нежност, както мечката, да обгрижим своето семейство и дом – отново в два аспекта – семейството в смисъла на нашето тяло и семейството в смисъла на нашите близки – майки, бащи, братя и сестри, роднини, партньори, деца… И да препрограмираме себе си за добро. Така, както водата има памет и се програмира – така и ние. Ново начало. А какво по-хубаво време за прорамиране – творчески проект от новолунието? :) На помощ в този момент можем да извикаме отново Арх. Михаил – за да чисти и премахва онова, което вече ни е излишно. И с предимство Архангел Гавраил – творческата енергия, новото начало, закрилата над майките, бебетата, децата и семейството.

Как да напишем желанията си по новолуние, което е в знак Лъв?

Разбира се, на първо място поставяте своите най-съкровени желания. Ето идеи за сферите, управлявани от знак Лъв, които ще ви помогнат да формулирате нови желания:
 • Романтика
 • Любов
 • Любовни срещи
 • Интензивни любовни изживявания, страст
 • Взаимна размяна на одобрение
 • Даване на радост
 • Щедрост
 • Насърчаване
 • Доброта
 • Лоялност
ЛЪВ УПРАВЛЯВА И ТВОРЧЕСТВОТО, УДОВОЛСТВИЯТА, ПРАЗНУВАНЕТО:
 • Творческо вдъхновение
 • Нови творчески проекти
 • Себереализация
 • Забавление
 • Развлекателни спортове
 • Поемане на рискове за силни изживявания

СЛЕД НОВОЛУНИЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ И НОВО ЛЕЧЕНИЕ. ТОЗИ ЗОДИАКАЛЕН ЗНАК УПРАВЛЯВА СЛЕДНИТЕ ЧАСТИ НА ТЯЛОТО:

 • СЪРЦЕ
 • ГРЪБ И ГРЪБНАК
 • ВЪЗПАЛЕНИЯ
 • ИЗТОЩЕНИЕ, ТРУДНО ПОНАСЯНА НА ГОРЕЩИНИ

Как да формулирам желанието си? Как да започна?

Всяко желание е най-добре да се формулира, пише, изказва, мисли и т.н. в положителна форма. Винаги пожеалвайте САМО ЗА СЕБЕ СИ. Промяната е лична – нека спазваме закона за свободната воля. Дори и да пожелаете за друг, то няма да има ефект. Личният избор винаги стои на първо място. Желанията могат да бъдт написани на лист (без значение с молив или химикал), както и да бъдат “завързани” във възела на гривна за желания. Затова можете да започвате желанията си така: “ЖЕЛАЯ с лекота ДА… … да осъществя започнатото по…/заедно с… …  да намеря… … да се освободя… … да променя”… ИЛИ формулираме все едно пишем сценарий с думите: “Намирам”, “получавам”, “отивам”… “Намирам сили в себе си да отворя сърцето си за…” “Получавам желаната подкрепа в работата; от любимия (името му/й); от еди кого си, за едни какво си…” “Започвам успешно и с лекота…” “Давам с удоволстиве…” ИЛИ ги смесвате и пишете, както ви е на сърцето. СТИГА ДА БЪДЕ положително. Без “не желая, не искам, няма да…”. Ппросто помислете кое е противоположното на онова, което не желаете и ЗАЯВЕТЕ точното желание. Вселената е глуха за “не”-то и чува всяка комбинация така: “желая да…” :) Най-хуабво и усилващо енергията е писането на желанието на ръка и на лист хартия. След като сте готови – сгънете го, приберете го – то е само за вас. Четете си го или просто забравете за него. Можете да го скъсате и пуснете в течаща вода или да го изгорите и пак да го пуснете по вятъра или в течаща вода (тази в тоалетната НЕ Е течаща вода). Течаща вода е – река, поток, извор и т.н. Така се освобождава енергията, която сте закодирали вътре. Обикновено се прави по пълнолуние. Избягвайте да пишете желания, в т.нар. празна луна – луна без ход. 

А какво носи пълното слъчнево затъмнение?

“Слънчевото затъмнение Е ПОДХОДЯЩ МОМЕНТ за поставяне на ново начало – стартиране на нов проект, създаване на нов навик, реализиране на нова идея. Но желанието ви за нещо ново трябва да е много голямо. Ако не сте сигурни, че силно искате промяната, по-добре изчакайте с действията поне 2–3 дни след затъмнението. Преди месец беше първото Новолуние в Лъв, а сега се задава второто и то на фона на ретрограден Меркурий – време да затвърдим, подновим, РЕстартираме или ПРЕразгледаме това, което е започнало месец назад. Лъвът е свързан с копнежите на сърцето, любовните искри, творчеството, децата, нещата в които можем да “блеснем” и да покажем своята индивидуалност. Слънчевото Затъмнение носи мощни размествания, конкретни външни събития и засилва многократно всичко, което се случва. Особено заради активацията на Северния Лунен Възел, свързан с бъдещето и посоката, в която отиваме, можем да очакваме големи премествания и генерални промени в живота си. За разлика от предишното Новолуние в Лъв, което беше в предизвикателен аспект с Уран, сега взаимодействието им е хармонично – нещо трудно е било преодоляно и процесите се задвижват с голяма скорост, имаме отворена врата, възможност за пробив, скок, или прозрение. Новолунието Е ИДЕАЛНО ЗА: започване на нов житейски цикъл (но все още нямате достатъчно енергия и е добре да изчакате с действията) и за отказване от вредни навици. Добре е да сложите начало на нещо ново, което държите да се развие благоприятно в бъдеще. Обърнете внимание на всяко предложение, което получите. Ако днес вземете пари отнякъде, през следващия месец ще ви върви само на пари. Внимание! Не са желателни никакви хирургически намеси! Има грешки при поставяне на диагноза.”  
С пожелания за изобилие и прекрасно преминаване през слънчевото затъмнение, удовлетворяващо писане на желания и разбира се – сбъдването им. Днес напишете вашите желание и ЗАПОЧНЕТЕ да работите по тях СЛЕД 5-ти септември – когато приключва ретроградният Меркурий! С усмивки, Ан Помогнала съм си с информация от страниците на: “Астро НОвини от Мишел”, “Лил Сън” [related_posts]Insert your text here[/related_posts]