Животът ми е…Благодарност

Прекрасно е да настроиш мислите си на по-високи честоти и да намираш постоянно за какво да благодариш. То е някак увличащо, забелязали ли сте?
Ставаш сутрин с усмивка и искрена благодарност, че си успял/а да поспиш малко повече. Поглеждаш се в огледалото и ле-е-е-еко подпухналите очи от хубав сън са красиви. Приятно ти е. Правиш с лекота закуска. И ти е добре. Пиеш капучино, направено с машината, която ти напомня на твоя любим. И благодариш.

Имаш всичко това. Казваш си: “Животът ми е прекрасен! Наистина е такъв! Имам толкова много неща.”Едните са материални. Другите – не са. По- и Най-важните всъщност не са.

В такъв момент си в хармония. В пълен баланс. Знаеш, че в този миг енергията, вибрацията на цялото ти същество е нависоко и няма кой да те бутне, да те свали по-надолу. Изпитваш истинска благодарност и чувстваш силата в себе си. Без да се усетиш, докато вършиш разни други неща (отново с лекота) мислите ти препускат за всичко, което изпитваш благодарност. Имаш всичко. Ти си тук и сега. Дишаш. Имаш дом, вода, топла и мека постеля. Имаш подкрепата на твоите близки. Имаш прекрасни приятели (може да са малко, да се броят на едната ти ръка, но ги имаш). Имаш смеха, звънкия смях на децата, обичта на майка ти, баща ти (където и да са те са винаги с децата си). И забелязали ли сте, че в такъв момент благодарността те тласка към добри дела? Макар и за малко, забравяш обидата, дори наполовина си простил на някого за нещото, което ти я е донесло. И олекотяваш душата си.

Всяко твое действие е съпроводено с една малка мисъл – малка, малка, ама много мощна – на благодарност. Поливаш цветята – благодариш за водата. За цветовете им, за аромата им. Благодариш за гледката, която имаш. Благодариш за всичко, което се изпречи пред погледа ти. И намираш смисъл в онова, което вчера те е подразнило и извадило извън равновесие. НаМИРаш сили да се усмихнеш и дори а се поСМЕЕШ от сърце на случката. И й казваш: “БлагоДаря ти, че ме научи на това и това.” И продължаваш напред. Благодарността е завладяваща, заразяваща с истинската си искрица на благославяща светлина, мир и любов.

снимка на екрана на телефон 11:11<- Това е снимка на екрана на телефона ми, когато започнах да пиша всичко това. Направих и колаж, който може да се ползва за фон на всеки мобилен телефон. Има го по-долу.
     
 цветен фон за телефон с послание за живота
С дълбока благодарност и поздрав най-сърдечен,
АНгелина
п.п. Оригиналната публикация е в Крилати Приятели
        Save Save