Защо желанията не се сбъдват?

 

Честно казано желанията винаги се сбъдват.  Понякога онова, което сме си пожелали не се сбъдва, защото силите свише са ни отредили нещо по-добро.

Но е необходимо време, за да съзрем скритите благословии. Обикновено такива моменти ни дават повод за по-нататъшни съмнения при изпълнението на желанията и така “прецакват” същинското сбъдване.
Да, точно така. Съмнението е един от ключовите моменти за липсата на реализиране на желанието в живота ни. То върви заедно с нетърпеливостта и точното формулиране на желанието. А какво е съмнението? Липса на доверие, че най-доброто е за нас, че заслужаваме благини, изобилие и добрини в живота си. Но, има и още фактори…

Наистина ли ние се самосаботираме…

…и отменяме първоначално дадената “команда” към Вселената и силите свише, в които вярваме (ангели, архангели, елфи, извисени училтели и т.н.)? Отговорът е: ДА!
Та, какво правим ние в същност, че желанията ни остават неосъществени?
ПЪРВО. Пожелаваме си с думите “НЕ” и “НЯМА”.
Пожелаваме си онова, което в същност НЕ желаем, вместо точно и ясно да изречем (напишем) същинското си желание. Вселената и нейните помощници (всички сили свише) остават глухи за тази слаба дума. И чуват онова, което е след нея. Затова е важно да се пожелава, нарича в положителна форма. Просто забравете, преформулирайте съзнателно начина, по който мислите и говорите. Всяка мисъл е своеобразно желание, а Вселената и нейните помощници са винаги будни и чакат. Същото важи и за думата “няма”. Ако искате да спрете, да скъсате, да се собогувате, да се разделите с нещо или някого във вашия живот – кажете го направо. Погледни: “ЧЕТВЪРТО”. Осъзнайте какво ТОЧНО желаете и изкажете него, вместо неговата противоположност.
ВТОРО. Съмняваме се.
Постоянното питане: “Ама какво става? Кога ще се осъществи? Защо не се случва още? Няма ли да ми се случи вече…? Уф, до кога ще чакам… Безнадеждно е. Отказвам се…” действа като отмяна на предишната стъпка с пожелаването.   Колкото по-конкретно е желанието, толкова по-добре. И въпреки това…
ТРЕТО: Даваме прекалено много детайли
Те също пречат на осъществяването на желанието. Все пак е добре да знаем, че Вселената и нейните сили са по-мъдри и знаещи от нас и няма нужда да ги учим как да си вършат работата. ЧЕТВЪРТО: Определяме неопеделени срокове Оставете формулировките с думата “ЩЕ”. Това е непределено време някъде в бъдещето. Формулирайте в сегашно време. Дори така, сякаш пишете сценарий на филм. Противоположното на “ще” е “няма да…”, но то също е неработещо. Затова отново се връщаме на формулирането в сегашно време. Да, хубаво е да има срок, ако например желаете нова работа, която да започнете в близките 6 месеца. И все пак… погледнете “ТРЕТО”. ПЕТО: Пожелаваме за другиго. Всеки човек има право на личен избор и, спазвайки законът за свободната воля правим нещата по-лесни. Промяната започва от нас. Пожелавайки нещо за другиго, ние се намесваме в чужди планове.
ШЕСТО: Постоянно се изпълваме с очаквания.
Написаното желание от сърце, емоционално и на един дъх е добре да се забрави. “Пожелай и забрави” – думи, които сега си мисля, че под една или друга форма съм чела и при Чопра и при Дънов. Най-сладко е след време да получиш онова, което желаеш като “изненада” и  радост да си кажеш: “Еййй, точно това исках!” В такива мигове обикновено се сещаш, че вече си си го пожелал/а.
СЕДМО: Затлачваме енергията
Направете място за новото, което желаете да ви се случи. Изчистете се от старите мисли, идеи, начин на живот, на действие. Направете физическо и енергийно изчистване. Така в повечето случаи ускорявате процеса.
Щом знаете за тези прости насоки сега ще бъде много по-лесно да “контролирате” себе си и да размахвате с легота своята “вълшебна пръчица” на желанията и да узнаете КАК да формулирате желанията си.
Ангелска гривна с червен конец
Поръчай си гривна за желания
Веднъж осъзнали този начин на мислене – лесно ще го замените с по-добрия, който ще ви върши работа и ще сътворява чудеса! С пожелания за успешно пожелани и получиени желания, АН Снимка: biznakenya