Медена вода – златна вода

Медът – златото на природата!

Всички знаят колко е полезен медът, но за ползата отмедената вода не е известно кой знае колко. Тя от древни времена се е ползвала залечение на различни болести и за разкрасяване на жените, а също така и като вкусна напитка на трапезата. За да си приготвим медена вода, трябва да разтворим една чаена лъжичка мед в една чаена чаша вода. Така получаваме тридесепроцентов разтвор на мед, който по състав прилича на този на кръвната плазма . Медът в непреварена вода формира клъстърни връзки , тоест я структурира. Това повишава лечебните й свойства. Медената вода се усвоява бързо и напълно от организма.
Един от най-ярко изразените ефекти на медената вода е подобряването на храносмилането и  повишаването на имунитета .
Хроничната хрема изчезва, бронхитът остава само спомен, а секретът от белите дробове се втечнява и излиза от организма. Разтварят се втвърдените частици в стомаха и се прочиства целият стомах . Около талията често се натрупват твърди отложения, затова когато започнете редовно да пиете медена вода, е възможно да се увеличи обиколката на талията ви. Това не трябва да ви плаши, защото означава, че твърдите отлагания са станали меки, бухнали са и започват да излизат от организма ви. Пречистването на организма с медена вода става на клетъчно ниво.
Медената вода повишава антибактриалния,противовирусния и противогъбичния ефект.
Тя  нормализира работата на дебелото черво и възстановява микрофлората на стомаха. Медената вода помага и на бъбреците . Медът е хигроскопичен и събира вода, затова бъбреците и пикочният мехур през нощта се разтоварват и успяват да си починат. За лебечно-профилактични цели медената вода трябва да се пие рано сутрин на гладно. Една чаена чаша медена вода се изпива на екс. Това е много важно, защото течността попада в червата , а оттам се просмуква в кръвта .
Медената вода е идеално козметично средство.
Можете всяка сутрин и вечер да миете лицето си с нея. Тя подхранва кожата, прави я мека, кадифена и нежна. Хайде със здраве, ЧУДО Източник: zdravno.bg [related_posts]Insert your text here[/related_posts]