Мини кексчета със сини сливи

Ядеше ми се нещо сладко (отново), но ми се искаше да е със сини сливи, че ми омръзна вкусът на банан в сладкишите, които правех до сега. По закона за привличането – изведнъж пред погледа ми – рецепта каквато искам – За кексчета със сини сливи без захар и без брашно. Купих от големите, кръглите сини сливи, защото първи ми се изпречиха пред погледа в магазина.
Вече имах и нова силиконова форма за кексчета – как да я осатвя празна?
Чудесно! Да, ама точните съставки ми липсват. Е, разбира се, че ще експериментирам! Ще направя с каквото имам и каквото стане… Щом съм решила, че ще ги направя нищо не може да ме спре :) ( с всичко съм така – като си наумя нещо – действам и типично по женски – …сега го искам!) Първият опит за кексчета, който направих беше неуспешен. Станаха глетави и си мисля, че беше, защото сложих малко яйца, нямах кашу, добавих кисело мляко и бакпулвер, а и имах само идея за рецепта – напълно си измислях. Ето я моята – вече успешна – версия на тази рецепта, станаха изключително меки, вкусни и пухкави! Чак се учудих.
2 големи кръгли сини сливи, по-скоро твърди (бях приготвила 4, но после видях, че съм забравила 2 от тях, ха-ха) 2 яйца 2 белтъка 1 с.л. брашно от елда 1 с.л. кокосово масло (меко) (за да съм честна гребнах 2 пъти с чаена лъжичка от буркана и ми се струва, че количеството е горе-долу, колкото 1 с.л.) 1/2 чаена лъжичка сода 2 шепи сурово кашу, предполагам около 150-200гр. (без да се накисват) 6-7-8 фурми (без костилки и без да се накисват) малко течна стевия, колкото да не е без хичмини кексчета за силиконова форма кексчета със сини сливи без захар Всичко смелих в блендера БЕЗ содата, че иначе ще избухне. Нея добавих отделно и разбърках с лъжица. Сместа стана гъста, но все пак течаща. (ама, че обяснение) Ма-а-а-лко по-гъста от смес за кекс. Със същата лъжица напълних формичките до ръба (а по-късно установих, че е по-добре да е под ръба, че бая се надуват). Пекох 15-20мин, на средата на фурната, с перка на 180 градуса. img_3603
Тази смес ми стигна за една и половина “тарелка” за  мини кексчета. За справка – купена от Лидл. Е, надявам се да ви е сладко, вкусно и приятно. Между другото – много вървят със сиренце. Ще се радвам да науча дали вашите торти са станали успешни. Можете да ми пратите снимки в инстаграм профилът ми – ТУК. И да ме последвате, ако искате, разбира се :) Или пък да я пуснате във вашия си Инстаграм профил и да ме отбележите :)  С усмивка-чудо, АН п.п. Вдъхновявайте се и вие за сдравословно хранене, мислене и живеене от групата на Инес. А ако искате здравословен “режим” на хранене, консултация или пък ТЕС сесия (много помага за справяне с всякакви житейски емоционални травни, дори с наднормено тегло) – обърнете се към Марти.