Молитва до Богородица

15 август 2016 г.

В последните минути от деня на Богородица дойде молитва. Стоя си на балкона, съзерцавам луната, слушам песента на щурците… в далечината крачи силует. А мислите ми препускат. Да пиша ли… да не пиша ли. И грабнах компютъра. Казвам си – ще пиша, пък – каквото стане. Получи се това. Дано и на вас донесе онова облекчение и лекота, което донесе на мен. 

-Ан

Мила Богородице, майко свята и добра, бъди с нас, майките и жените, закриляй ни и ни дай сили да бъдем по-добри.
Дай ни от светлината в сърцето си, за да отворим и ние нашите сърца. Помогни ни да излекуваме мъките и болежките си, да превъзмогнем себе си. Помогни ни да простим на нашите майки, да ги заобичаме и възлюбим такива, каквито са. Покажи ни пътя, по който да намерим твоята любов и смирение, за да помагаме на всички. С любов. С добра дума. С мил жест. С нежност и внимание. Създай за нас онзи миг на блаженство и спокойствие, в който сме уверени, че правим и можем най-доброто. Ние, като теб, сме силата, която може и променя света.
Мила Богородице, помогни ни да успеем в начинанията ни, помогни ни да възпитаваме у себе си и другите човечност, да създаваме и градим добрина, въпреки всичко.
Помогни ни да бъдем пример за другите – пример добър и светъл. Напомняй ни с малки знаци, че сме тук на земята да се учим и да оставим за поколенията онова, с което да ни запомнят с добро. Благодаря ти, мила Света Майко, че по твоя начин ще отвориш сърцата ни, за да познаем истинската и прекрасна мисия. Мисията да създаваме. Ние, жените, за това сме тук. И в синхрон с мъжете да претворим реалността.
Благодаря ти, че ни напомняш, че не сме сами, че имаме твоята подкрепа.
Твоята, на ангелите, на извисените учители, които като теб са посели мъдростта на Земята преди да се появим ние с нашите си житейски мисии и цели. Аз, пресвета Майко, вярвам в теб и знам, че си жена-чудо. Аз съм като теб и ти си като мен. Благодаря ти, че ми помагаш да пренаредя своята матрица, да отсея доброто и хубавото, което ще ми послужи като семенце, което да посея за моите деца. Благодаря ти, че си ме избрала за своя приятелка!
Мила Богородице, тук и сега аз заставам пред теб такава, каквато съм.
С всичките си добрини, с всичките си кусури, с всичките си грехове, желания и мечти. Виж ме. Приеми ме. Прегърни ме. Позволявам ти с твоите чудотворни ръце да излекуваш сърцето ми, тялото ми и да ме приемеш такава, каквато съм. Знам, че си до мен и усещам твоята приемственост. Усещам одобрението, от което имам нужда. Усещам спокойствието, че ще бъда приета без да бъда осъждана. Ти виждаш дълбоко в сърцето ми и съзираш искрицата, която нося от моето раждане. Искрицата на вечна добрина и всеобятна любов.
Благодаря ти, че ми позволяваш да видя света през твоите очи, така че да виждам с очите на любовта, и така да почерпя от мъдростта на вечното.
Благодаря ти, че от днес ще приемам другите с любов, доколкото ми позволяват познанията и възможностите, ще приемам без да съдя. Ще пазя енергията си за съзидание, вместо за рушене. Ще посрещам всяко предизвикателство с ясното съзнание, че си до мен, до всички нас, жените, майките, че мога и съм готова да се справя с всичко.
Благодаря ти, от цялото си добро сърце, че от днес мога да обичам повече.
Себе си. Децата си. Майка си. Мъжа си. Всичките ми роднини до мен, както и онези, които вече не са до мен. Скланям глава и ти благодаря. Вече съм пречистена, мъдра и добра. Тук и сега вече е така. За най-висше благо. Амин и още веднъж – благодаря! Ангелина Снимка: Картината е на художникът Андрей Янев

ИЗБЕРИ АНГЕЛ-ПАЗИТЕЛ ЗА ЖЕНСКА ЕНЕРГИЯ – ЗА БЛАГА ВЕСТ (зачеване), ЗА МАЙКИ (бъдещи и настоящи). ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕЦАТА; ЗА ДОМА И СЕМЕЙСТВОТО.