МОЛИТВА ЗА БЪЛГАРИЯ

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

Изпращам всичките си добри мисли към всички бедсвтащи в този миг. Моля се проливните дъждове и градушки да спрат и слънчеви лъчи да погалят земята. Моля, пратете и вие добри мисли, пратете енергия и светлина на всички места, които сега имат нужда от помощ! Да изпратим любов на майката земя, на всички засегнати, да изпратим любов и прошка и на причината за случващото се. Мога само да кажа: Обичам те, съжалявам, моля прости ми, благодаря.

Много е ВАЖНО: избягвайте всички негативни думи, които само нагнетяват отрицателна енергия. Няма да ги пиша умишлено (най-често изпозваните започват с “у”, “с”, “т”). Пускайте покрай ушите си умишлено използвани фрази и словосъчетания от медиите. Неутрализирайте ги с думи и мисли за: “любов, прошка, сърце.” Ситуацията и хората имат нужда от МНОГО ПОЛОЖИТЕЛНИ МИСЛИ, ДУМИ, ЛЮБОВ и ЕНЕРГИЯ. Бъдете умни, бъдете разумни, мъдри и виждайте отвъд. Излишно и непотребно нокому са думи с укор, обвинения, търсене на сметка, мъст и кълнеж. България има нужда от едно голямо съединяване, обединение, съпричастност, разбирателство, единство, милосърдие, солидарност, любов, мир и взаимопомощ.

Тези, които сме далеч и няма как физически да сме на терен – на място, можем да помогнем вместо с ръце, то със сърце, ум и душа. Това също е важно. Добрата дума и добрата мисъл са изключително ценни и силни. Чувствайте се свободни да копирате каквато и да е част от тези текстове и да ги разпространите. Можете да се присъедините към следните групи за самоорганизация и взаимопомощ: https://www.facebook.com/groups/narodnazashtita/ С молитва, вяра и надежда: Ан #ръказаръка #заедно

МОЛИТВА ЗА ОТЕЧЕСТВОТО И НАРОДА НИ

Преблагий и всевишний Боже, Господарю на цялата земя и Царю на всички народи! Пред Твоята всемогъща власт и пред възвишения Твой престол ние се прекланяме и смирено Те молим милостиво да погледнеш на нашето Отечество и на нашия народ. Помогни, Боже наш, да се събере целият ни народ в единството на нашата народност и на православната вяра, та напълно обединени да служим на Тебе за слава, на себе си за спасение и за полза на нашето Отечество.

Нека, Господи, бъде честита и славна тая земя, в която видяхме светлина и живот, в която отраснахме и където от Твоята благодетелна ръка приехме толкова милости и благодеяния.  Нека ни бъде мил и драг народът, към който принадлежим и в чиито съдбини участвуваме. Благослови, Господи, нашето Отечество, за да процъфтява в него правата вяра, християнският напредък и благосъстояние. Дай, Боже, на управниците на нашето Отечество мъдрост, светъл ум и чиста съвест, добросърдечие и правдолюбие, за да ни водят в пътя на родната правда, истината и прогреса. Вдъхни, Боже, на поданиците в нашата страна да обичат управниците и началниците,  като зачитат тяхната власт, да изпълняват законите и когато стане нужда, дори живота си да дадат за вярата и Отечеството. Дай, Боже, нашето Отечество да е винаги щастливо в благополучие и благосъстояние.  Благослови в него стопанството.  Направи да напредват добрите научни знания, изкуствата, занаятите,  всеки труд и всяко благородно, духовно и веществено, творческо начинание.  Пази нивите ни от неплодородие.  Надари ни с добро лято и дай ни всичко да успява. Пази ни, Боже, от врагове и неприятели, от войни, от мор и глад.  Дай на всички ни мир и съгласие.  Пази ни от омраза и несговорчивост, от свади и раздори.  Внуши, Боже, в сърцата на всички ни дух на истина и на крепка и деловита любов към всичко, що е за полза и щастие на нашата земя, Отечество и народ. И тъй, като служим на Тебе вярно и като се обичаме братски помежду си,  да те славим во веки, всевишни и вечни Господи! Амин! Източник: Православието.бг   Господи, пази нашата планета, защото ние живеем тук, и тук съжителстваме с нашите благословии. Нека онова, което всеки ден съграждаме, да бъде резултат от най-доброто, което носим в себе си.
Дай ни кураж, за да можем да възстановим онова, което бе разрушено, да можем да си върнем онова, което бе загубено, да можем да се примирим, да приемем, да простим.
Дай ни кураж да гледаме напред, да сме окуражени, силни и смели.
Господи, вдъхни ни ентусиазъм, защото Ентусиазмът ни дава увереност, че можем всичко, ако сме всецяло отдадени на онова, което правим. Дай ни Вяра, дай ни Надежда!
Господи, нека Земята продължи да превръща семената в жито, нека ние да продължим да правим от житото хляб. Бъди с нас, прати ангелите си да помагат и да ни пазят! Имай състрадание към нас, Господи! Защото често си мислим, че сме облечени, когато всъщност сме голи.
Милостиви Господи! Смирено те моля за твоето небесно благоволение. От хората в страната ни, съм видял само добрина, уважение и искрено приятелство.
Господи, избърши сълзите на тези, които плачат, вдъхни сили на онези, които умират, и дай надежда на онези, които я губят. Моля те, за всевишната ти милост в това време на велико предизвикателство и промяна… Източник: Фейсбук   Още нещо важно: Добре е, желателно е отново, както направихме при акцията за Сърбия, Босна и Хърватска, да напишем (на ръка!) нещо мило и да го мушнем по джобовете на дрехите или в пликовете с помощите. Например: “Не сте сами! С вас сме!”, “Дръжте се! Всичко ще се оправи!”, “Теб ангелите те пазят!”, “Цяла България е с теб/вас!”, “Имай вяра, всичко ще е наред!” , “Прегръщаме ви, бъдете сълни!”. А от другата страна една усмивка или сърце с крила. Всеки един би се трогнал да получи таква бележчица на доброто – послание, което да му стопли и нахрани душата, както дрехите и храната ще стоплят и нахранят тялото му. Вярвам, че всички можем да го направим. Без да има нужда от особени усилия това ще донесе огромна радост. Нещо малко е, но в същност е огромно. Да бъдем добри, да посеем доброто, да създадем едно по-хубаво настояще, за да има чудесно бъдеще. Всичко зависи от нас! Ан poslanie-na-dobroto-belejka-varna-dobrich-drianovo-pomoshti-okurajavane Подобни публикации: [related_posts]Insert your text here[/related_posts]
Save Save