Пожелания с любов за първия учебен ден

Пожелания за първия учебен ден:
На ДОБЪР час и път на всички ученици днес. Да върви по вода, по мед и масло! Започва предизвикателството и най-голям урок в живота – училището.

Една мъдрост гласи: “В училище първо ти преподават урока – и след това ти правят тест. А в живота първо ти дават тест, за да си научиш урока.”

Ученици, пожелавам ви силата на ума и духа да се справите с предизвикателствата поднесени ви в училище, поднесени ви и в живота. Помнете, че до вас винаги има някой с видими или невидими крила, който да ви помага. Бъдете здрави и щастливи по пътя на ученето. Питайте, когато сте несигурни, задавайте въпроси на всички за всичко, защото няма глупави въпроси. Единствените такива са незададените. Знайте, че знанието е сила. Не позволявайте да подрязват крилете ви, да ви казват какво да мислите и как да се чувствате. Дълбоко в душите си вие знаете, защо сте тук. Позволявайте да бъдете окуражавани, напътствани и подтиквани към добро с любов, грижа и внимание. БЪдете БУдни за чудесата, защото е ще ви се случат. Гарантирам. Просто си ги пожелайте. Повярвайте и… получете!
Учители, пожелавам ви съзнателна и одухотворена учебна година. Изпълнена с възможности за израстване на вас самите чрез ВАШИТЕ учители – ДЕЦАТА. Вслушвайте се в техните нужди и желания, откликвайте със сърцето си, духа си и ума си. Опознайте съкровищата, които имате насреща си чрез себепознанието. Да си учител е мисия в живота, а не е просто професия, избрана, защото е най-лесната. ООО, не. Това е най-отговорната житейска мисия, когато сте я избрали да бъде професия. Научете децата да бъдат щастливи, научете децата, че могат да разчитат на вас, че могат да разгърнат себе си, да показват свободно мнение, чувства без да бъдат квалифицирани, етикетизирани и мачкани. Научете ги на “СМЕ” преди на “СЪМ”. Защото заЕДНО можем повече. И, ако искате хармония и баланс – равновесие в класната стая – създайте я. В ума си, в сърцето си, в душата си. Вярвам във вас – ученици и учители. Помнете, че промяната започва отвътре. Силата приложена отвън смачква магията на съзиданието във вътрешността.
Благодаря тук и сега за знанието, което ми се дава. Знам, че съм едновременно ученик и учител. Две в едно. Една (не)очаквано добра комбинация.
Късмет, търпение, успех, сила, смелост, вяра и надежда, здраве и любов! Ангелина    ~ЧУДО Сега Снимки – bgschoolnicosia.com и Уикипедия