Пълнолуние в Овен

“Пълнолуние в Овен – 5ти октомври, 21:40ч – Елемент Огън – Управител Марс

Слънцето и Меркурий са във Везни, а Луната е в отсрещния знак Овен. Активни ще са темите за връзките, партньорствата, любовта, баланса, взимането на решения, намирането на компромис.
Овенът е свикнал да е сам
да води, да следва инстинктите си, без да се съобразява с никого, той е войнствен, бърз, инициативен, вдъхновяващ и непредвидим, готов да разбие стената с глава, да излезе извън правилата и рамките.  За Везните е важно да са заедно с любимия човек, те търсят хармония в отношенията, не обичат сблъсъци и грубости, имат нужда всичко да е красиво, мило, да има съобразяване между хората. Често им е трудно да вземат решение, защото разглеждат всички възможни варианти, измежду които да изберат най-перфектния.
Пълнолунието ни поставя пред задачата да намерим правилния подход, така че да не сме нито в едната, нито в другата крайност – да бъдем себе си, докато сме в отношения с другите, да отстояваме собствената си позиция по здравословен и за нас, и за околните начин. 
Предизвикателство
ще бъде намирането на златната среда по темите: аз/ние; самостоятелност/зависимост; решителност/колебание; риск/застраховане; инициативност/изчакване; егоизъм/съобразяване; крайности/баланс; рязкост/мекота. Всички тези процеси ще бъдат изключително засилени, поради напрегнатия аспект на Пълнолунието към Плутон – планетата на трансформацията, смъртта, дълбоките осъзнавания, излизане наяве на истината. Напрегнатият аспект означава, че верният път няма да ни се покаже веднага, а ще се наложи да го търсим, на принципа “проба-грешка”. Възможно е да сме изправени пред трудни решения и ситуации, които изискват да променим досегашния си подход, да се срещнем с дълбоките се съпротиви и да видим причината за т.н. слепи петна, особено що се касае до връзките и интимните отношения. 
Марс и Венера,
управляващи Овен и Везни (знаците, в които е Пълнолунието) в същия ден образуват точен съвпад помежду си (в Дева), едновременно сформирайки напрегнат аспект със Сатурн. Ще имаме силен импулс да подредим и да планираме стъпка по стъпка всичко, особено в сферите на Девата – здраве, ежедневие, работа, колеги, както и любовните отношения.
Сатурн обаче
ще поставя пречки, ще забавя и затруднява взимането на бързи решения, поради независещи от нас външни фактори, или заради собствените ни страхове. Ще се наложи да обмислим и огледаме от всички страни, да сме готови да пробваме и да променяме стратегията си, докато намерим верния подход. Сатурн ни кара да се забавим, за да може изграденото в този момент да е дългосрочно и стабилно. Честито Пълнолуние на всички 

Ето ги и някои от темите на Овена, с които тази Пълнолунна нощ може да се занимаем, освен другите техники, практики и ритуали по пълнолуние

Качества, които е необходимо да развивате,за да откриете скритите си дарби и таланти:

 • независимост
 • осъзнаване на собствената същност
 • вяра във вътрешните импулси
 • смелост
 • конструктивен интерес към себе си
 • скромност в даването
 • грижа за себе си.
Качества, от които е необходимо да се освободите, за да можете да си помогнете да направите живота си по- лек и радостен:
 • да се виждате през очите на другите
 • отказ от безкористността
 • да бъдете господин или госпожа Приятният
 • обсебеност от честността и справедливостта
 • ристрастност към външната хармония
 • манталитета: ”каквото почукало- това се обадило”.

Изцелителните твърдения, които биха им помогнали са:

 • Когато вярвам в себе си и следвам импулсите си, всички печелят
 • Преди да мога да поддържам другите, аз имам работа по това да се науча как да се грижа за себе си
 • Най-добре помагам на другите, като помня своята идентичност
 • Всичко е наред в това човек да не е приятен през цялото време
 • Чувството за равновесие и сила идва, когато съм честен/а към себе си
Изцелителни стихове, които ще помогнат на тези хора да променят своята склонност на зависимост от другите към способност да се осланят на собствените си импулси, които са здраво свързани с любовта и могат да ги поведат в правилната посока са:
“Можеш да прочетеш всички книги, които някога са били написани. Можеш да молиш всеки около себе си да ти покаже Пътя. Може да изучиш мистериите на света, дълго време скривани. Но не трябва да се осланяш на никой друг за слава, не трябва да зависиш от хората, за да видиш Пътя… Остави книгите настрани – премини отвъд разума. Повярвай на Светлината в себе си, за да те направлява през болката, и защото ти си единственият, който може някога да разбере какво е необходимо, за да бъдеш цялостен…”
С пожелания за прекрасно пълнолунно трансформиране, АН Източник + снимка: Жива Луна Снимка 2