Чистене по ПЪЛНОЛУНИЕ

Във времето на пълната Луна знаете – чисти се.

Грабвай всички пособия за чистене, слагай ръкавиците и поработи здраво, но с удоволствие.
Сега е мОМентът! Освобождаваш се СЪЗНАТЕЛНО от стари, вредни, застарели, изгорели, наслоени с времето чернилки и вече ненужни неща. Сега е времето, в което съвсем нарочно и целенасочено да се отворят прозорците, за да нахлуе вяътрът на промяната. И така да помогне за по-бързият блестящ ефект на прозорците, които мием. Искаме ли да започнем на чисто и към това чисто да прикрепим новите си положителни навици и утвърждения, е добре да си създадем поле за “рисуване”. Да съ-творим новото, което желаем. И, ако сме се захванали с по-труднички неща, то се иска и да понапръскаме с някой друг обезмаслител нагарът по балконското барбекю. Да изчистим колкото се може по-надълбоко. Колкото можем. Това съвсем буквално. А може и метафорично :)
Най-прекрасното време за по-голямо чистене е по пълнолуние.
Е, естествено, че когато е дошло времето на нещо да си замине, няма да чакаме до пълнолуние да си тръгне, а ще действаме веднага, но все пак можем съзнателно да завихряме енергиите в своя полза.
Това е времето, в което се слага един голям и хубав край на поредния епизод, цикъл, отрязък от време, в което сме научили свой пореден житейски урок.
Точно сега е моментът пуснем старото легло, за което толкова отчаяно се държим, мислейки, че без него няма да можем (няма да има къде да си слагаме дрехите, да си трупаме по него разни торбички за пазар или под него да си складираме сезонните обувки и някой-друг кашон със стари вестници). И което легло съвесе-е-е-е-ем случайно е под прозорците ни, които гледат към чудната градина с плодни дръвчета . И в същност изобщо не се замисляме, че в стаята си имаме още 3 легла, от които ползваме само две и реално, ако се чувстваме толкова застрашени от липсата на едно, можем да си сложим “боклуците” под другите. Време е да се изчисти под това легло, да се отсеят важните от маловажните неща “скрити” под него. И да се предаде нататък. Към следващият “ползвател”, който и да е той. В моментът, в който то изчезне от стаята и на негово място поставите масата за хранене ще усетите как в стаята витае друго настроение. Енергията ще се промени и вие ще дишате по-добре. Ще спите много по-добре. Звучи инересно, нали?
Времето, и то не само по това пълнолуние, а сякаш от поне 20 луни назад, е свързано с абсолютното личностно израстване. От откъсване и впускане в следващият кръг (цикъл) на нашето израстване – на духа, на ума, на тялото.
Вселената обича малките жестове, малките неща, по които да разбере, че й се дава знак за готовност, с надпис “ГОТОВ/А СЪМ ЗА ПРОМЯНА, ЗА НЕЩО НОВО”. И така – когато човек оснъзнае, и си казва на себе си следното: “Положителните мисли водят след себе си положително настроение. Мислите за благодарност ощастливяват духа. А щастието е въпрос на избор. Избирам най-доброто за себе си днес – ТУК И СЕГА, защото го заслужавам. Радвам се на малките неща, защото те са голямата работа в живота. Усмихвам му се и ще ми се усмихне и той!”, животът му се променя и чудесата започват да се виждат.
Няма как човек да се втурачва вечно в онова, което НЕ е направено, колкото и малко да е то, вместо да се радва на мъничкото, колкото и малко да е то, и да очавка различни резултати.
БАЛАНСЪТ между двете е разковничето. А за да се случи този баланс е необходимо съзнателно освобождаване от навикът за черногледство, като нарочно, системно и напоително се насища дена с положителното. За да се изравнят силите.
И за край нещо много важно – когато изчиствате по-основно се старайте да запазите чистотата за по-дълго, като ПОДДЪРЖАТЕ постигнатото. По малко всеки ден. Защото малките неща правят голямата работа, нали така? И разбира се, За да се ЧУвствате ДОбре. Сега.
С много положително чувство и вече начисто, Ангелина Снимка: Източник