„1000 ДУМИ“

Какво ще направиш, ако до края на живота ти остават да изречеш само 1000 думи?
Какво ще направиш, ако тези думи в същност се равняват на 1000 зелени листа?
Какво ще направиш, ако всяка дума намалява техния брой и де факто времето ти изтича?

Човек на ден изрича между 6500 и 8500 думи на ден. И това е средно статистически. Като цяло една жена може да употреби до 20 000 думи на ден, срещу 7 до 10 000 на мъжа. Едно дърво здраво и в разцвета на силите си може да има в короната си около 200 000 листа. Листа в короната му за периода преди да опадат и да покрият земята, преди това да направи снега…

И все пак, цифрата е огромна съпоставена срещу само 1000 до края на живота ти, нали? 1000 думи = 1000 листа. Замисляш ли си се колко (без)полезни и (без)умни думи изричаш на ден? И в същност за какво използваш думите си? Осъзнаваш ли какво точно казваш, как го казваш и към кого? Да, думите имат сила, но съвсем не случайно мъдростта гласи: „мълчанието е злато“.

Думите имат сила, това е безспорно. Но понякога те могат да бъдат напрази, когато оглушаваш за вътрешния си глас, за мислите си, за думите, които идват от сърцето. Остави се в силата на тишината и чуй какво имаш да казваш на себе си.

Филмът, озаглавен „1000 думи“ (a 1000 words), чието главна роля бриялнтно се изпълнява на Еди Мърфи може да бъде поредния филм, който е точно на мястото си за теб в този момент. Заслужава си да се гледа.

Препоръчано от Чудо сега!:)

Автор: Ан
С обич, ЧУДО Сега!

[related_posts]Insert your text here[/related_posts]