„Чувстай се добре – дай на другите от себе си“

Какво значи да се чувстваш добре? Значи ли, че когато се чувстваш добре това е равно на спокойствие, щастие и хармония в тялото, духа и ума? Отговорът е положителен, макар и някой хора да се чувстват добре по различен начин. Понякога това, което радва теб може би не радва някой друг. И е нормално. Хората са различни и в това е красотата им. Природата е красива, някой иска ли да я променя?

Просто приемаме дърветата, тревата, облаците, реката и морето такива, каквито са. Наслаждаваме им се, понякога ги забравяме, но всеки е изпитвал онова блажено чувство просто да стоиш в тишина и да съзерцаваш природата. Просто да съществуваш…Човек е част от природата, затова трябва ли да се опитваме да променяме другия? Не! Променяме единствено и само себе си. А когато ние се чувстваме добре – здрави и в хармония, весели и усмихнати, тогава ние заразяваме всичко около себе си. Всички по собствено желание, благодарение на твоята добра дума, жест или усмивка са променили моментното си състояние и са се почувствали добре. Успял си да промениш себе си и така и другите около теб!

Заразно е! Също, както смеха и усмивката, да се чувстваш добре е състояние на ума, душата и сърцето.

Три в едно :)

Има ли начин човек постоянно да се чувства добре и да е вечно засмян, вдъхновен, прекрасен и сякаш летящ от щастие? Винаги има и моменти, в които ни се реве, тръшка ни се, иска ни се да крещим и да викаме, да счупим някоя и друга чаша или чиния…Нормално е. Все пак имаме едно голямо и туптящо сърце, което произвежда всякакъв тип чувства. Щом чувстваш – значи имаш сърце и си жив! Приеми това, което чувстваш и след малко просто продължи напред.

Съвсем друг е момента какви емоции и мисли провокират у нас тези чувства. Жените имат важната задача да овладеят и да се справят с емоциите си. Тогава хармонията и баланса ще са във вечен кръговрат и сами по себе си в баланс.

Как да се почувствам добре, ще попиташ? Лесно е и определено си заслужава, повярвай (това е първото) :)

Ето няколко лесни трика, да направиш момента приятен за теб, по-специален с нещо на пръв поглед незначително, но доста ободряващо и зареждащо. Разбира се, задължението всичко от изброеното да се случи наведнъж оставяме настрана :

♥ Пий водата си в голяма чаша за червено вино – това ще направи и водата и теб специална

♥ Облечи си красивата рокля, чиято кройка си забравила и измий чиниите с нея, или гледай филм с нея – това може би ще направи срещата в кухнята по-интересна, а филма по-специален

♥ Сложи си някоя пола, дълга или не и си пусни някоя музика – каквато най-много те кефи и потанцувай – като принцеса на бал или пък като малко сладко дете – това ще те освободи и ще направи 3-те минути от парчето, което слушаш – незабравими. Все пак никой не те гледа – отпусни се!

♥ Разходи високите си токчета в банята докато си сушиш косата, дори и да няма повод, направи си прическа!

♥ Купи си роза или три, напълни ваната и поръси с листенцата във водата, представи си, че ти си Клеопатра и това си е твоето време за красива розова баня, а ако нямаш вана пусни душа и разпръсни с шепи листенцата над главата си – дъжд от рози – ти си най красивата и заслужаваш това!

♥ намери някоя прекрасна писалка и на един лист, може да е от онези с аромат на ванилия за специални писма, и напиши всички красиви, вдъхновяващи, позитивни, мили и прекрасни думи и мисли, които се сетиш!

♥ вземи нещо, което да прилича на микрофон и си пусни високо любимата изпълнителка или изпълнител – пей! пей за себе си, пей за това, че те има, пей за това, че днешният ден е бил, а утрешният ще бъде и ти ще си там!

И ако накрая си капнала от умора да танцуваш на токчета с прическа в красивата рокля или пола, повярвай – умората ще е сладка, а ти ще си вдъхновена и щастлива, защото си общувала със себе си, а всеки вътре в себе си носи малкото дете на което толкова много му се играе!

Силата да бъдеш себе си е в теб!

 

Автор: Ан

С обич,

Чудо Сега!

[related_posts]Ще ти хареса още:[/related_posts]

One thought on “„Чувстай се добре – дай на другите от себе си“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *