ФЪН ШУЙ НА ИЗОБИЛИЕТО

Кинтите разбират от фън шуй

Знаете ли, че има такова нещо като паричен фън шуй? Не знаете? Ето какво ще Ви споделя! А то особено работи за нас, жените. Има един закон на Вселената (да кажем), който гласи:
„Преди да освободиш място за новото от старото, то няма да дойде“.
Този закон важи в пълна сила за парите. Да направим един кратък тест: отбележете с „ДА“ на всеки въпрос, където е релевантен за Вас такъв отговор:
 • Имате ли случай, в който искате да седнете да свършите нещо, но поглеждате около себе си и си казвате – прането трябва да се подреди, бюрото има нужда от подреждане, трябва да разтребя, иначе не мога да уча, да пиша, да чета, да работя, да рисувам….?
 • А имате ли случай, в който да влезете у дома и да се сблъскате с кашони, кутии, торби с дрехи, отваряте шкафовете и попадате на стари торби с вещи?
 • Имате ли ситуации, в които домът Ви съдържа вещи на поне едно поколение преди Вас и те НЕ са семейни реликви?
 • Имате ли петна по мокети и /или стените?
 • Имате ли вещи на майка си, които просто за всеки случай са прибрани ако потрябват?
 • Имате ли усещането, че не трябва да изхвърляте нищо от дома си, защото трябва да сте благодарни, че имате това нещо, а има хора, които си нямат нищо?
 • Случва ли се порфейлът Ви да е издут от монети и да прелива от бележки, фактури и сгънати банкноти?
Ако сте отговорили с “ДА” дори на един от горните въпроси, имам следващ въпрос за Вас – В този момент знаете ли колко пари имате в сметката си и колко разходи на ден правите? Вероятно е тук да споделите първото НЕ. Спокойно, има изход от ситуацията. Парите са големи чистофайници. Искат всичко да е подредено, да им е уютно, свободно и да могат да се чувстват добре у дома си – в портфейла Ви. Ако имате симптоми на хаос в ежедневието си, парите ви вероятно не знаят от къде да се промъкнат, за да влязат в него. Това е така, защото парите са енергия (знаете си, моята мантра е това :)) и тя има нужда от простор, яснота и подреждане на ясни приоритети, за да може да тече. Ако ежедневието Ви е задръстено с вещи, те са стари и вече не ви носят уют и красота, ако имате бележки и портфейлът Ви е малък нагънал банкнотите на 3 части, то вашият мозък (или Вселената, изберете си! :)) подсъзнателно Ви кара да се усещате затрупана, малка, незначима – вещите са по-важни от Вас, спомените са абсолютно присъстващи навсякъде; о, горките деца в Сомалия, те нямат щастието да имат гоблените на леля Ви на стените си; добре, че имате монети, които да дадете на просяка на улицата; браво, Вие сте добродетелна жена… и бедна! Като жени всъщност ние имаме нужда от вътрешно усещане за ред. Защо ли? Защото то ни дава:
 1. Стабилност
 2. Усещане за отправна точка
 3. Сигурност
 4. Яснота кое е важното и от къде да започнем
Ето Ви друг въпрос:
Случвало ли ви се е да подредите гардероба и да се почувствате наясно с живота си? 
Става ви едно…подредено? Или да седнете и за двойно по-кратко време да си научите презентацията, след като сте разчистили бюрото си от хартии и списания? Причината е в женските ни потребности по-горе. Със сигурност ще срещнете разни съветници и консултанти по управление на времето да Ви обяснят как всъщност по този начин отлагате важното, замествайки го с безсмислени действия. Забравете това! Жените имаме друг вид потребности, съобразете се с тях! Когато разчистите старото, вехтото, не-носещото удоволствие в живота си, и го замените с нови и приятни неща, Вие сте готова да приветствате слънцето, енергията на парите и нагласата към просперитет. Защо? Защото мозъкът Ви (или Вселената, Вие си знаете) се научава, че вие цените реда, простора, имате отношение към подредеността и важните неща в живота си и освобождавате място за тях. Когато това се случи, „някакси“ парите започват да се задържат около Вас, в дома Ви и в портфейла Ви. Ето 5 неща, които да направите до следващата ни среща с Уроци по богатство:
 1. Извадете всички хартийки от порфейла си и подредете банкнотите, махнете всички монети и се организирайте така че те да са в обращение
 2. Направете списък с необходимите стъпки за обновяване на дома си – освежителен ремонт, изхвърляне на стари вещи, даряване на дрехи и обувки – тестът за това е: ако не съм носила или не съм се сещала за тази вещ от миналата година насам – излиза от дома ми – бъдете безмилостна
 3. Никакви купища с вестници и хартии – и без това няма полза от информацията в тях, освен ако не искате да сте бедна параноичка до края на живота си
 4. Поогледайте познатите си и приятелките си – всички ли са незаменими и безценни? По тази тема по-подробно очаквайте в някой от следващите Уроци по богатство.
 5. Не носете света в дамската си чанта – повярвайте нямате нужда от щипки за пране за всеки случай ако телефонният кабел се откачи, за да го прикрепите.
Аз започнах преди 4 години с 13 точки, които съвсем не на шега ми спасиха живота. Искате ли да Ви споделя една от тези точки?
„Купи си нови чаршафи и смени тапетите на стаята“.
Искате ли още една ?
„Купи си кола и започни да караш най-сетне“.
А миналата година направих цяло едно гето щастливо. Днес парите ми обожават дома си. И знаете ли? Аз истински ценя портфейла си и никак не си позволявам да го пъхам нехайно из джобове и чанти. А какви стъпки предприехте Вие? Ако вярвате, че има поне една жена, която има нужда от чистка и запознаване с основите на паричния фън шуи поканете я да се присъедини към нас още днес! До нови срещи с Уроци по богатство с мен: АНЕТА САВОВА Текстът е публикуван за пръв път в Академия за успешни жени с Анета Савова Фън шуй: ЧУДО    Подобни публикации: [related_posts]Insert your text here[/related_posts]