„Цветовете и чакрите“

Пъстри цветове обагрят небето, душата ти. Седем различни и много магични. Избери си един точно сега и виж значението му. Може би имаш да работиш по нещо от себе си и това е начина да ти се даде знак, кое в същност е то :) Е, какво избираш? Червено, жълто, оранжево, зелено, синьо, лилаво или индигово? ♥

Ето какво символизират цветовете и чакрите :

1. Муладхара – коренна чакра – основата на гръбначния стълб, цвят ЧЕРВЕН – Червеното се свързва с физическото ниво и е носител на първопричината. То е инициаторът, създателят, новаторът.

2. Свадхистхана — сакралната чакра –  зоната на гениталиите, цвят – свързана с Луната и водната стихия. И в действията, и в мислите си оранжевото винаги се стреми и означава: изчистване и баланс.

3. Манипура — чакра на слънчевия възел  – над пъпа в зоната на слънчевия сплит, цвят ЖЪЛТ– Това е най- уязвимият енергиен център, и трябва да се предпазва, защото се възстановява много бавно. Жълтото е слънчев /соларен/ цвят, мъжки, дневен, знак на ангелите. Жълтото е движещата сила на младостта, на силата, на божествената вечност. Цвят на интелектуалната светлина, комуникация, изобилието.

4. Анахата – сърдечна чакра — в центъра на гръдния кош – междинна (първите три са животински, понеже ги има и при животните и са свързани с животинските ни инстинкти. Следващите три чакри са духовни и са фундамент на нашата душа). Тази чакра е интересна и с другите си характеристики, а именно нашите романтичните чувства. цвят ЗЕЛЕН – цвят е знак за стабилност и увереност, спокойствие. Символ на новото начало, на свежестта, късмета, благоденствието. Неутрализатор на червеното.

5. Вишуддха – гърлена чакра — в областта на гърлото, свързана с духовните чуства: приятелство, любов към родината, към близките. Свързана е и с въздушната стихия и има отношение към комуникативността, цвят СИН– Символ на въздуха и небето – духовен, извисен цвят.

6. Аджна — чакра на третото око, интуиция, екстрасенски възможности, телепатия, ясновидство, дълбоко познание и мъдрост, свръхсъзнание – на челото между веждите, цвят ИНДИГО– Хармония между материалното и духовното, стабилност, цялостност, приемане.

7. Сахасрара – теменна или коронна чакра, свързана с космическата енергия, идеална хармония и любов — на върха на главата, цвят ВИОЛЕТОВ/ Лилав – страст, гордост, богатство, амбиция, чест, независимост, приятелство, споделяне, симпатия, мъдрост, мистерия, магия.

 Авотр: Ан 
С обич,
Чудо Сега! 

One thought on “„Цветовете и чакрите“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *