Днес е… международният ден на щастието

ООН отбелязва днес за пръв път Международния ден на щастието.

В посланието си по случая генералният секретар на организацията Бан Ки-Mун заявява, че именно щастието е „в основата на човешките желания“, но изразява съжаление, че „базовото материално благосъстояние засега е недостъпно за прекалено голям брой хора, които живеят в крайна бедност“.

„Призовавам всички да засилват привързаността си към всестранното и устойчиво развитие на човешкия потенциал и отново да заявят ангажимента си да помагат на другите. Състраданието способства за щастието и може да построи бъдещето, което желаем“, се казва в посланието на Бан.

Резолюцията, провъзгласяваща 20 март за Международен ден на щастието, бе приета през лятото на миналата година от Общото събрание на ООН.

Резолюция е пожелателна (без задължения) предлага на държавите членки и на международната организация да отбележат празника по подобаващ начин.

Първото мероприятие в централата на ООН в Ню Йорк по случай Деня на щастието ще бъде премиерата на аудио книгата на известния индийски духовен наставник Шри Чинмоя, озаглавена „Съкровищата на щастието“.Индийският гуру окачествява ООН като „двигател на вселенското единство“.

Източник: БТА
С поздрав,
ЧУДО – ПОртала на ЩАстието