О, ДА! за Любовта

О, да! За Любовта няма невъзможни неща! Нейната увереност и заслепеност са тези, които я карат да върви напред, да минава през стени, по-дебели от сумист, и да прониква през ключалки по-тесни и от иглено ухо. Неведението й за невъзможността на дадена кауза прави възможно осъществяването й. Тя следва принципа на Емил от Льонеберя, че каквото човек не може да получи по един начин, трябва да си го получи по друг, затова и никога не се отказва. Не съществува сила по-завладяваща от Любовта и по-мотивираща от нея. Тя е тази, която прави всичко възможно, с нейна помощ си способен да преплуваш реки и да покориш планини, да пребродиш пустини и да прелетиш над океани. С нейните криле се носи Вдъхновението и радостта от живота, тя те преизпълва с това вълнение и превъзбуденост, които карат теб самия да се чувстваш жив, а усмивката да грее на лицето ти и да озарява тъмнината на нощта в съзаклятническо намигане с милионите сияещи очи на звездите. Любовта не я интересува дали е понеделник 11-ти или петък 13-ти, дали луната е пълна като портокал и златна като мед или пък тънка като сърп и бледа като сребро. Тя е способна да дойде по всяко време съвсем ненадейно и да завладее с нежна сила дори най-войнствените натури. Неслучайно една от най-прочутите картинни алегории на знаменития Паоло Веронезе, възхваляван с майсторството си в италианския Ренесанс, е “Марс и Венера, обединени от Любовта”, посветена на триумфа на Любовта над Войната. Любовта е свобода, без да се интересува от условностите на общоприетите рамки. Любовта не знае принуда, нито лицемерие. Любовта е Бог и Бог е Любов.
4. Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, 5. не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, 6. не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, 7. всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи. – 1 Коринтяни, 12 глава.  
Истинската любов не ревнува и не търси своето, а винаги се раздава, и от това свое раздаване се умножава. За нея е достатъчно да види щастието и усмивката, за да усети удовлетворението на гордия творец от своето произведение. Когато Тя те споходи в чистата си форма, ти дишаш Любов, живееш Любов, раздаваш Любов, преливаш Любов и пръскаш Любов от сърцето си към целия свят. О, да! Любовта е всичко това и много повече. Любовта не можеш да я опишеш – трябва да я изпиташ сам…   С любов: МЕГ От любов: ЧУДО     Подобни публикации: [related_posts]Insert your text here[/related_posts]