СЕДЕМ причини да сте щастливи

 

„Повечето хора са толкова щастливи, колкото решат да бъдат.“

-Ейбрахам Линкълн

Щастието е универсалното чувство, които всички се стремим да изпитаме все повече, и въпреки всичко можем да сме ядосано, унило, депресирано множество, нали? Науката за щастието ни казва, че да си щастлив, е в действителност избор. Но ако все още ви е трудно да правите лимонада, когато животът ви поднася лимони, може би Ви трябва един премерен ритник в дупето за мотивация.

Тук са СЕДЕМ причини да сте щастливи ТОЧНО сега!

1. Има хора в живота ти, които те обичат и зависят от теб.

Кои са най-важните хора в твоя живот? Шансовете са, че би направил всичко за тях, нали? Ако търсиш причина да си щастлив, това е едно място, от което да започнеш. Без значение колко лош стане животът, винаги ще има някой, който да те обича безусловно. Мислиш ли, че любимите хора искат да те виждат нещастен и унил? Разбира се, че не! Затова избери Щастието за хората, които те обичат! Ще направи връзките ви много по-приятни.

2. Животът може да се промени драматично без предизвестие.

Особеното за живота е, че е напълно непредсказуем. Всеки от нас може да се събуди утре и да загуби работата си, някой, когото обича, или да научи, че има животозастрашаваща болест. Въпросът е, че никога не знаеш. Така че не чакай до утре да си щастлив! Избери Щастието днес и се наслаждавай на всеки един момент, който имаш! :)

3. Щастливите хора са по-продуктивни.

Кой си мислите, че постига повече в един средностатистически ден? Човекът, който е оптимистичен, щастлив и мотивиран, или човекът, който хаби енергията си да се оплаква за това, че животът не е честен? Щастливите хора, като цяло, са по-продуктивни и с по-голяма вероятност достигат своите цели от нещастните хора.

4. Светът има нужда от повече щастливи хора.

Изглежда, че всяка седмица чуваме за някоя нова трагедия, която ни кара да поставим под съмнение човешкия дух. За нещастие живеем в свят, където има война, глад, бедност и разрушение. Но има един  момент: доброто винаги побеждава злото. Действията на един щастлив човек могат да създадат верижна реакция, която буквално да промени света. Така че бъди промяната, която желаеш да създадеш! Избери Щастието!

„Бъди щастилив за този момент! Този момент е животът ти.“
Омар Хайям

5. Ти си жив.

Без значение колко болен, уморен, тъжен или нещастен си в момента, има едно нещо, за което все още можеш да си благодарен, и това е фактът, че си още тук. Хората, които обичаме, ни напускат неочаквано най-редовно. Мисли какво би направил, ако знаеше, че днес е последният ден на земята! Би ли го прекарал в терзания и мисли за всичко, което нямаш? Най-вероятно не…. Би се постарал да прекараш повече време с тези, които обичаш, да се отпуснеш, да се смееш и живееш.

6. Щастливите хора имат по-хармонични връзки.

В повечето проучвания семейните хора са по-щастливи от несемейните. Това не значи, че е наложително да си семеен, за да придобиеш щастие. Означава, че когато избереш да си щастлив, е по-вероятно да имаш и по-добри работни взаимоотношения, както и с приятели, роднини и други обичани хора.

7. Щастливите хора са по-здрави.

Ако имаш нужда от ОЩЕ една причина да си щастлив точно сега, ето една добра: изследванията показват пряката връзка между здравето и щастието. Щастливите хора имат склонност да се грижат по-добре за себе си с физически упражнения и по-здравословно хранене от нещастните.

Така че не чакай до утре… Избери Щастието СЕГА!

 

„Щастието на твоя живот зависи от качеството на твоите мисли: следователно, грижи се добре и внимавай да не храниш настроения, неподходящи по добродетел или неразумни по природа.“
Марк Аврелий

 

Източник: ТУК

Превод: МЕГ

Щастливо: ЧУДО :)

 

Подобни публикации:

[related_posts]Insert your text here[/related_posts]