„Три силни и мощни дни“

Тази година е увенчана с лидерското число, единицата – силна и мощна, а на пръв поглед изглежда сякаш малка и мижава. Да, ама не. Тя носи много, много сила. И тези три дни го доказват – 10.10.11; 11.10.11 сякаш като предвестници на още по-силния ден за ново начало – 12.10.2011 – пълнолунието. А и понякога 1+1 не прави две, а 11. Тази година имаше много хубави дни с единици през януари, а сега предстоят октомври и ноември. Датите, но разбъркани с единици и двойки са всички в комбинация подобна на утрешната 12.10.2011. Ако се замислим числата от 21.12.2012 ги имаме и тази година, но в друг ред.

Днес оставете работите просто да се случват и давайте порив на всичко творческо, що ви иде от вътре. Без да се притеснявате, кой какво ще каже и да давате оценка на желанията си. Оставете всичко да се излее от вас под каквато и да било форма, за да заземите и канализирате това, което минава през вас. Минава, защото идеите и творческото се генерира ей там, малко по-нагоре в облаците.

Може да ви се дорисува – купете си пастели, моливи фулмастери – каквото и да е! И изхвърлете на боклука твърдението, че къща се рисува по някакъв стереотип с покрив и комин – дрън-дрън! Вашата къща може да е плаваща лодка, нали? Всичко може, всичко е възможно. И какво от това, че няма да се получи хубаво – кой каза, какво е хубаво? Полей листа с вода, разнеси цветовете с четката и боята й гледай какво вълшебство ще настане!

Ограниченията и спирачките сами си ги слагаме. Ами, ако ви се допише стих, разказ или песен – пишете. „Да, ама аз пиша нескопосано и учителката в 5-ти клас ми каза, че съм много зле.“ – ще си кажете вероятно. Оставете тези минали неща и дайте воля на твореца, защото само човек, който може да каже подобно нещо в същност е „крадец на мечти“ може би. Пишете каквото ви дойде, рисувайте както ви дойде, усетете силата си. Това просто е един творч1ески проект, процес, който има за цел да ви освободи и нищо повече. Най-хубаво е да твориш и да не се интересуваш от крайния резултат. Точно, като децата. Свободни, с отворено сърце и ум – за тях нещата са много прости. Те просто го правят, не се опитват, не се мъчат, а чисто и просто се забавляват. Докато не се появи родителското или друго „умно“ тяло и да му каже, че туй дето го е направило няма никакъв смисъл. Без да съзнава, че така подрязва крилете на един творец, на един ангелски и божествен създател на доброто.

И всички ние сме деца, най-малко на родителите си, нали? Коя майка казва: „Аз имам две жени и един мъж“, имайки предвид, че те са пораснали, а всъщност има три деца – две момичета и едно момче. Ако погледнем от тази гледна точка ще е по-лесно да признаем пред себе си това детско чудо, което носим, но добре сме приспали преди години, заради някакви хорски мнения. Време е да се събуди, защото най-чистото сърце е това на детето. Идва мига да си спомним, че то съществува, че е живо, но просто сладко спинка.

Момента е великолепен за изчистване от разни стари нагласи и поставяне на нови начала. На 12.11.2011 настъпва пълнолунието – времето за лунна баня в сребърните лъчи на добрата Месечина.

Автор: Ан

С обич,
Чудо Сега!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *